Home

Nieuws 282 x bekeken

Snijhyacint heeft positief imago

Zoetermeer – De snijhyacint heeft bij bloemisten en consumenten een positief imago. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het Productschap Tuinbouw werd gehouden onder bloemisten.

Het product straalt rust, blijheid en sympathie uit en wordt geassocieerd met natuurlijkheid, vrolijkheid en elegantie. Dit positieve imago heeft een gunstig effect op de verkoop.Meer dan de helft van de bloemisten zag de verkoop van snijhyacinten in de afgelopen drie jaar toenemen en bijna de helft verwacht nog een verdere toename in de komende jaren.
Het lijkt wel of verschillende kopersgroepen zichzelf in de hyacint herkennen. Jongeren vinden het een trendy bloem met een moderne uitstraling, ouderen vinden hem klassiek, met een landelijke uitstraling. Bij promotie en marketingactiviteiten kan ingespeeld worden op deze verschillen in imago van de snijhyacint.In de ogen van de meeste bloemisten en consumenten is de hyacint een echte lentebloeier. In Frankrijk wordt daar overigens totaal anders over gedacht. Tweederde van de Franse bloemisten vindt de hyacint een echte winterbloem. Gerichte marketing en promotie kan de afzet in de winter wellicht ook in andere landen vergroten.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.