Home

Nieuws 207 x bekeken

Snelle test voor ziekten op het veld

Berkeley - De vaststelling van ziekten en plagen in gewassen kan veel sneller door het gebruik van een veldkit, die is ontwikkeld door een bedrijf dat is gelieerd aan Michigan State University.

De testkit is tijdens een nationale conferentie in Berkeley (Californië) gepresenteerd. Professor Syed Hashsham heeft in een demonstratie laten zien dat het niet meer nodig is monsters te nemen en die op te sturen naar een laboratorium, met het gebruik van de zogenoemde Gene-Z.

Het monster kan direct in het apparaat worden gebracht dat ziekteverwekkers op basis van erfelijke informatie kan herkennen. Het Gene-Z-apparaat kan binnen een half uur antwoord geven op de vraag welke ziekteverwekker in het spel is. Dat maakt volgens Hashsham een snellere bestrijding mogelijk, waardoor er minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.