Home

Nieuws

Senaat VS tegen landbouwsubsidies rijke boeren

Washington – De Amerikaanse Senaat is akkoord met een wet die boeren met een bruto-inkomen van 1 miljoen dollar (724.000 euro) of meer landbouwsubsidies ontzegt.

De wet moet nog worden goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden, dat in de Verenigde Staten goeddeels dezelfde rol speelt van Eerste Kamer. Als de wet definitief wordt aangenomen, zullen drieduizend boeren in de VS geen steun meer krijgen.

De beperking van landbouwsubsidies is onderdeel van een pakket maatregelen die moet leiden tot een verlaging van het landbouwbudget met 23 miljard dollar (16,7 miljard euro). Vanuit de Republikeinse partij gaan stemmen op om de subsidies per boer te limiteren tot maximaal 125.000 dollar (90.000 euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.