Home

Nieuws

Schoolfruit samen met Cruyff Foundation

Zoetermeer – Het EU-schoolfruitprogramma werkt voor zijn derde jaargang samen met de Johan Cruyff Foundation. Samen gaan ze de combinatie van gezond eten en sport promoten bij kinderen in het basisonderwijs.

Zo trapt voetballer Soufiane Touzani op 29 november het derde jaar af van het EU-schoolfruitprogramma. Ruim 2.000 scholen kunnen hun leerlingen via het programma een aantal weken gratis groente en fruit aanbieden, meldt het uitvoerende Productschap Tuinbouw.
Het EU-schoolfruitprogramma stimuleert kinderen thuis meer groente en fruit te eten.

Het stimulerend effect is een echter een kortetermijneffect. Pas bij een permanent aanbod van schoolfruit zal naar verwachting wel een effect te zien zijn op de consumptie. Daarom heeft de sector deze maand geld vrijgemaakt om scholen ook na de gratis verstrekking door te laten gaan met schoolfruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.