Home

Nieuws

Schadelijke fruitvlieg rukt op naar Nederland

Oostende – In het oosten van België is de fruitvlieg Drosophila Suzukii gevonden. Voor deze schadelijke fruitvlieg wordt al langer gewaarschuwd door de European and Meditarranean Plant Protection Organization (EPPO).

Eerder dit jaar gaf de EPPO  een waarschuwing uit dat de verspreiding vanuit Zuid-Europa doorzet. In Nederland is voorzover bekend nog geen exemplaar gemeld. De vondst in Oostende is gemeld door Natuurbericht.be, maar het is niet duidelijk of deze officieel is gemeld bij de instanties. De vondst wordt door verschillende Belgische media gemeld. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) kon niet reageren op de melding uit België.

De fruitvlieg komt van oorsprong uit Azië, maar dook in 2008 plotseling op in Noord-Amerika en bijna gelijktijdig in Italië. Inmiddels zijn er ook in Spanje en de zuidelijke regio’s van Frankrijk vruchtbesmettingen geconstateerd.

Met name de Noord-Amerikaanse fruitteelt meldde grote schade door de fruitvlieg.

Of registreer je om te kunnen reageren.