Home

Nieuws 320 x bekeken

Sarkozy probeert boeren nu al te paaien

Auch – De Franse president Nicolas Sarkozy wil volgend jaar graag herkozen worden.

Hij weet daarbij dat steun van de boeren en de bewoners van het platteland onontbeerlijk is. Daarom gaat de Président de la République vandaag, dinsdag opnieuw op bezoek bij enkele boeren, dit keer in het agrarische departement Gers.

Sarkozy kon bij de vorige presidentsverkiezingen in 2007 nog rekenen op twee-derde van de stemmen die op het platteland werden uitgebracht. Zijn populariteit is sindsdien echter drastisch ingezakt, vooral door de scherpe maatregelen die ook Frankrijk moet nemen in het kader van de crisis. Recente opinie-onderzoeken tonen aan dat veel plattelandbewoners momenteel liever zouden stemmen voor de rechtse partij van Marine Le Pen.

De huidige president hoopt echter door vroeg aan z’n campagne te beginnen de steun onder de boeren weer wat op te krikken. Daarom maakt hij dit jaar al voor de derde keer tijd vrij voor een bezoek aan enkele boerenbedrijven, waar de camera’s hem kunnen vastleggen met enkele koeien, schapen of varkens en een boer die uitleg geeft. In Gers staat bovendien een ronde-tafel-gesprek met enkele regionale boerenorganisaties op het programma, waarbij onder meer de herziening van het Europees landbouwbeleid ter tafel komt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.