Home

Nieuws

Ruim 9 procent varkens- en kippenbedrijven met luchtwasser

Den Haag – Op 862 intensieve veehouderijbedrijven met varkens en/of kippen stond in 2010 een luchtwasser. Nederland telde in totaal 9.461 intensieve veehouderijbedrijven (7.030 varkensbedrijven en 2.431 pluimveebedrijven) in 2010.

Uitgedrukt in een percentage: op ruim 9 procent van de varkens- en pluimveebedrijven staat een luchtwasser. Dit blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De gemeente met de meeste luchtwassers is Deurne. De gemeente telt er 44 op een totaal van 179 varkens- en pluimveebedrijven. De gemeente Venray is een goede tweede met 41 luchtwassers op 190 bedrijven. Ook in de andere Brabantse en Limburgse gemeenten staan al relatief veel luchtwassers.

Of registreer je om te kunnen reageren.