Home

Nieuws 270 x bekeken

'Roemenen roven Franse paddenstoelen'

Fougax-et-Barrineuf – Boseigenaren in het Pyreneeën-gebied in Zuid-Frankrijk hebben bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van grote hoeveelheden wilde champignons.

Volgens de bossector worden de champignons gesneden door grote groepen Roemeense zigeuners die aan de rand van de bossen zijn neergestreken.

Volgens de bosbeheerders worden de champignons’ opgehaald door vrachtwagens met Spaanse of Roemeense kentekens en over de nabijgelegen Spaanse grens gebracht om daar illegaal verkocht te worden’. Het draait daarbij om ’rousillous’, kostbare paddenstoelen die in Spanje als delicatesse worden gezien en daar al gauw 25 tot 30 euro per kilo opleveren. De Fransen berekenen dat ’al vele honderden kilo’s aan ’rousillous’ zijn verdwenen. De regionale gendarmerie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.