Home

Nieuws

Rijkswaterstaat leert van Chinese rivier

Bengbu - Rijkswaterstaat en China gaan kennis uitwisselen over de stroomgebieden van de Rijn en de Huaihe-rivier. Ze zullen dezelfde methoden gebruiken bij het voorspellen van de waterafvoer.

De informatie die daaruit voortkomt, is volgens staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur & Milieu) belangrijk bij het maken van plannen om de gebieden langs de Rijn te beschermen. De bewindsman bracht dinsdag een bezoek aan de Huaihe-rivier. Het stroomgebied daarvan lijkt op dat van de Rijn, maar door het klimaat in China komen daar veel vaker overstromingen voor.

In beide rivieren wordt het water vanuit de bergen snel afgevoerd naar een dichtbevolkt laagland dat gevoelig is voor overstromingen. Rijkswaterstaat kan de informatie over de Rijn aanvullen met gegevens en ervaringen van de Huaihe-rivier. Om die te meten, maakt China gebruik van de systemen van Rijkswaterstaat, aldus het ministerie. De samenwerking duurt voorlopig 3 jaar.

Atsma is tot en met vrijdag in China, samen met vertegenwoordigers van 26 Nederlandse bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.