Home

Nieuws 186 x bekeken

Rijk betaalt helft bodemsanering Chemie-Pack

Den Bosch – De rijksoverheid neemt bijna de helft van de kosten voor haar rekening voor de bodemsanering van Chemie-pack in Moerdijk.

De totale kosten zijn geraamd op 38,2 miljoen euro. Het rijk en de provincie Noord-Brabant betalen ieder 17,5 miljoen euro. Provincie, ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) en de gemeente Moerdijk hebben daarover overeenstemming bereikt. Mocht de bijdrage van de provincie en het rijk niet toereikend zijn, dan wordt de rest gefinancierd uit de rijksbijdrage voor bodemsanering Noord-Brabant voor de periode 2015-2019.

Provinciale Staten in Noord-Brabant moet nog wel akkoord gaan met het voorstel.

De provincie Noord-Brabant dreigde aanvankelijk in zijn geheel voor opruimings- en saneringskosten op te draaien, omdat op het inmiddels failliete Chemie-Pack waarschijnlijk niets meer valt te verhalen.

De provincie gaat de bodemsanering uitvoeren omdat de rijksbijdrage is gebaseerd op de Wet bodembescherming, die daarover regels bevat. Eerder spraken provincie en gemeente Moerdijk nog af dat de gemeente de sanering zou uitvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.