Home

Nieuws 263 x bekeken

'Retail kan teelt met handel verbinden'

Londen - Grootwinkelbedrijven zijn in de positie om samenwerking in de keten voor groente en fruit te verbeteren.

Topman Martyn Jones van de Britse keten Morrison's riep deze week grootwinkelbedrijven op die rol te spelen. Hij deed een oproep tot sterkere ketensamenwerking om antwoorden te vinden op problemen van deze tijd, zoals voedselveiligheid en duurzaamheid. Oude aannames over hoe supermarkten werken, gaan niet langer op, zei Jones in het Britse vakblad Fresh Produce Journal. Zij tekenden de woorden op tijdens een congres dinsdag in Londen voor aanwezige voedingsbedrijven.

Jones zei dat de problemen internationaal zijn, maar lokaal kunnen worden opgelost. Daarvoor moet teelt intensiever samenwerken met handel. Hij pleit voor het delen van informatie en kosten om prestaties te verbeteren.

Morrison's zag in het derde kwartaal de verkopen groente en fruit sterker stijgen dan bij concurrenten, stelde Jones.

Of registreer je om te kunnen reageren.