Home

Nieuws 172 x bekeken

Rampboeren in Franse Var krijgen steun

Vidauban – De ruim driehonderd boeren in de Franse Var-regio die enkele weken geleden zijn getroffen door zware overstromingen, krijgen steun van de overheid.

Minister Bruno le Maire van landbouw heeft dat toegezegd tijdens een overleg met de regionale landbouworganisaties.
In de Var raakten begin november honderden percelen grond, vooral van tuinders en bomenkwekers, overstroomd na aanhoudend zware regenval. Op een groot aantal percelen is het water nog altijd niet volledig verdwenen. De overstromingen volgden nog geen jaar na een soortgelijke ramp in hetzelfde gebied. Minister Le Maire heeft de burgemeesters van de betrokken gemeenten toegezegd dat alle diensten van de overheid ter beschikking staan. Hij heeft inmiddels ook de directeur van de Franse rijkswaterstaat gevraagd de schade en verdere gevolgen van de ramp in kaart te brengen. Bovendien wordt met spoed gekeken naar technische maatregelen om toekomstige overstromingen te voorkomen.
De getroffen boeren en tuinders waren eerder al bezocht door voorzitter Xavier Beulin van de overkoepelende landbouwbond FNSEA. Hij drong bij die gelegenheid aan op ”buitengewone maatregelen om deze buitengewone calamiteiten in de landbouw het hoofd te bieden”. Het bestaande rampenfonds voor agrarische calamiteiten in Frankrijk is daarbij volgens Beulin niet meer afdoende.

Of registreer je om te kunnen reageren.