Home

Nieuws 201 x bekeken 1 reactie

Rabobank verkoopt Sarasin aan Safra Group

Utrecht - Rabobank verkoopt zijn grote belang in de Zwitserse bank Sarasin voor 1,04 miljard Zwitserse frank (circa 844 miljoen euro) aan het financiële conglomeraat Safra Group. Dat meldde Rabobank vrijdagavond.

Rabobank gaf in oktober aan dat het zijn belang van 46 procent in de Zwitserse bank wilde verkopen. Dat belang kwam overeen met 68 procent van het stemrecht bij Sarasin. In november meldden Zwitserse media dat de banken Julius Baer en Raiffeisen interesse zouden hebben in het belang van Rabobank.

Sarasin richt zich op rijke klanten en beheert ongeveer 100 miljard frank aan vermogen. De bank is naast Zwitserland actief in andere grote Europese landen, het Midden-Oosten en Azië. Safra Group richt zich vooral op de Amerikaanse markten en Europa.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de betrokken toezichthouders. Volgens de Zwitserse wet moet Safra Group bij de overname ook een bod uitbrengen op de overige aandelen Sarasin.

De verkoop stelt Rabobank naar eigen zeggen in staat zich op de eigen prioriteiten te concentreren. Daarbij wil het bedrijf zijn rol als universele financiële dienstverlener in Nederland uitbouwen en de internationale positie in de agrarische sector versterken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rabo. De O, zo zorgzame hoeder van het geld ,van hun leden.

    Blijft uiterst zorgzaam , het geld van hun leden in mooie projecten inversteren'

    Terwijl hun leden , boeren,middenstanders ,burgers, door ploeteren, en minder geld krijgen tegen hogere rente.
    MULTINATIONAL RABO ,,. GEEF DAT GELD AAN U NOOD LIJDENDE LEDEN TERUG.
Of registreer je om te kunnen reageren.