Home

Nieuws

Promotie moet scholen overhalen tot schoolfruit

Zoetermeer – Het Groentenfruit Bureau wil een campagne starten om scholen er toe aan te zetten eigen programma’s voor schoolfruit op te zetten.

Nu blijkt dat te weinig scholen doorgaan met verstrekking aan kinderen, na de periode met gratis toekenning uit het Europese schoolfruitfonds. De stimulering is nodig, denkt het Groentenfruit Bureau.

Uit de recente voedselconsumptiepeiling van het RIVM blijkt dat maar 3 tot 26 procent van de kinderen vanaf 7 jaar voldoende fruit eet. De noodzaak voor deze campagne blijft daarvoor groot, schrijft het bureau in een financieringsvoorstel voor de sectorcommissie groente en fruit van het Productschap Tuinbouw. De handel en teelt zouden in totaal – bij goedkeuring van de plannen – 50.000 euro moeten bijdragen. Uit dat Europese fonds wordt een even groot bedrag aangevraagd.

Uit recent onderzoek blijkt dat een derde van de scholen verder gaat met het uitdelen van fruit op school nadat ze met het gesubsidieerde Schoolfruitprogramma hebben meegedaan. Daarvoor zijn 456 scholen ondervraagd. Een derde van de scholen denkt er nog wel over na.

Of registreer je om te kunnen reageren.