Home

Nieuws

Productschappen willen innovatie stimuleren

Den Haag - De productschappen willen ook in sterk afgeslankte vorm een bijdrage leveren aan energiebesparing, een beter milieu en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Zij zullen dit donderdag bepleiten in de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting over hun toekomst.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft de schappen op de schop genomen. Ze moeten zich beperken tot publieke taken als plant- en diergezondheid en voedselveiligheid. De productschappen willen vooral voor de kleinere bedrijven een rol blijven spelen bij innovatie.

De productschappen zeggen dat de bedrijven dit moeilijk zelf kunnen doen en voelen zich in deze visie gesteund door vakbeweging en werkgevers. Ze willen activiteiten op zich nemen die aansluiten bij het overheidsbeleid. Het gaat onder meer om vermindering van milieubelasting bij mest en bestrijdingsmiddelen, duurzaam gebruik van water en grondstoffen, minder gebruik van antibiotica, verantwoorde visserij en het ontwikkelen van nieuwe groene producten, zoals plastic of nieuwe geneesmiddelen uit planten.

Of registreer je om te kunnen reageren.