Home

Nieuws

’Productschap moet arbeid en duurzaamheid in pakket krijgen’

Den Haag – Het bedrijfsleven en de productschappen willen de publieke taken die de productschappen krijgen, uitbreiden met duurzaamheid en arbeid. Dat blijkt tijdens de hoorzitting over de toekomst van product- en bedrijfsschappen in de Tweede Kamer.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) wil het takenpakket van de productschappen fors inkrimpen tot de wettelijke medebewindstaken en taken van publiek belang op het gebied van plant- en diergezondheid, dierwelzijn, voedselveiligheid en gezondheid. Woordvoeders van productschappen, het agrarisch bedrijfsleven en werknemersorganisaties willen dat er publieke taken op het gebied van arbeid en duurzaamheid aan worden toegevoegd.

De vertegenwoordigers van de poductschappen benadrukken dat de schappen al bezig zijn met een vernieuwings- en efficiëntieslag.

Vanuit de Tweede Kamer lijkt het draagvlak voor behoud van de productschappen klein.

Of registreer je om te kunnen reageren.