Home

Nieuws

'Productschap Tuinbouw is geen subsidieloket meer'

Zoetermeer - Het Productschap Tuinbouw (PT) wil niet langer optreden als subsidieloket voor derden.

De financiering van projecten verandert, blijkt uit plannen voor modernisering van het PT. Daarbij mogen geen exploitatiesubsidies of structurele financiële relaties met uitvoeringsorganisaties bestaan. Opdrachten worden door telers opgesteld via investeringsprogramma’s en via tenders uitgezet. De huidige besluitvorming over projecten is te ad hoc, concluderen de organisaties in het PT.

Zij besloten maandag ondernemingsplatforms een belangrijke centrale rol geven. De bestaande adviescommissies (PAC’s) worden hiervoor uitgebouwd. Ook de vakbonden willen daarin zitting nemen.

Over de besturing van dit nieuwe belangrijke orgaan bleef voorzitter Agnes van Ardenne gisteren op de vlakte. Nu komen de PAC’s ook tot een advies, stelde ze. "Ik ga dat zeker niet zelf leiden.” Naar verwachting zullen branche-organisaties hierin een belangrijke rol spelen. Ook zal nieuwe media ingezet worden om de mening van ongeorganiseerde ondernemers te peilen, stelde haar woordvoerder. Het PT werkt de plannen de komende maanden verder uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.