Home

Nieuws 247 x bekeken

Prins van Oranje opent biomassavergister Suiker Unie

Dinteloord – Prins Willem Alexander heeft dinsdag officieel de eerste lading restmateriaal in de eerste biomassavergister van Suiker Unie in het Noord-Brabantse Dinteloord geladen.

De biomassavergister in Dinteloord gaat jaarlijks 100.000 ton plantaardig restmateriaal verwerken. Dagelijks wordt er 300 ton verwerkt. Het groene gas wordt geproduceerd uit deze agrarische reststromen.

Samen met de in aanbouw zijnde biomassavergister in het Groningse Vierverlaten gaat Suiker Unie in totaal 25 miljoen kubieke meter gas produceren. Dat is voldoende voor ruim 15.000 huishoudens. Dit zal eind 2012 gerealiseerd zijn. Suiker Unie wordt hiermee een van de grootste groengrasproducenten van Nederland.

De installatie is onderdeel van het Agro & Food Cluster Nieuwe Prinsenland. Dit innovatieve en duurzame bedrijventerrein maakt op zijn beurt weer onderdeel van het samenwerkingsverband West-Brabant en Zeeland in het kader van de ’biobased economy’. Op dit bedrijventerrein hoopt het cluster tuinders aan te trekken. Een kavel van 50 hectare is al verkocht.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.