Home

Nieuws 418 x bekeken

Platanus x hispanica boom van het jaar 2012

Boskoop – De Plantanus x hispanica is verkozen tot boom van het jaar 2012. De boom is het middelpunt van het Boomkwekerij paviljoen op de Floriade 2012 in Venlo.

Voorzitter Jan van Leeuwen van de cultuurgroep laanbomen van LTO Nederland zegt dat er voor de Plataan is gekozen mede omdat dit een universele boom is, die in heel Europa goed gedijt. “Het is een sterke en gezonde boom die vaak in stedelijke gebieden wordt toegepast. Door het grote bladoppervlak is de boom uitstekend in staat om verontreinigingen uit de lucht te halen. De boom is breed toepasbaar en je kunt hem als straat-, dak-, of leiboom gebruiken.”

De boom van het jaar 29012 is vereeuwigd op een poster die wordt uitgegeven door Plant Publicity Holland (PPH) en vervaardigd in een co-productie met de handelsbond Athos, het onderzoek laanbomen en de Groene Stad. De poster is kosteloos op te vragen bij PPH.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.