Home

Nieuws 287 x bekeken

Pizza voor Amerikanen een groente

Washington – Pizza blijft volgens de Amerikaanse wetgeving een groente.

Het Huis van Afgevaardigden in de VS haalde een voorstel dat pizza als fastfood wil classificeren in een nieuwe wet af in wat een slag voor de Amerikaanse anti-obese lobby mag heten. In het afgewezen voorstel was ook voorgesteld het aanbieden van frites tijdens de schoollunch te beperken. Zo'n 32 miljoen Amerikaanse kinderen eten lunch op school. De overheid subsidieert de vaak ongezonde lunches.

Het American Frozen Food Institute (AFFI) spreekt van “een grote overwinning.” De AFFI is in feite een lobby van bedrijven als McCain Foods, J.R. Simplot, General Mills, ConAgra en H.J Heinz. Laatstgenoemde kreeg ooit president Ronald Reagan zover te proberen tomatenketchup als groente in wetgeving op te nemen. Frites en pizza zijn volgens een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de meest gebruikte ingrediënten voor een Amerikaanse schoollunch. De USDA zegt in een verklaring te hopen dat kinderen toch meer echte groenten en fruit gaan eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.