Home

Nieuws

PT sluit deel subsidieloket

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) neemt geen subsidie-aanvragen meer in behandeling voor projecten die buiten de nieuwe kerntaken vallen.

Dat maakt het PT dinsdag bekend. Dat geldt niet voor projecten die al van advies zijn voorzien door de adviescommissie PAC, of waarvoor al afspraken bestaan. Het PT investeert vanaf april niet langer in marktactiviteiten als productpromotie, marktonderzoek, logistiek.

Voor projecten die wel binnen de nieuwe kerntaken vallen, moeten aanvragen voor 1 februari 2012 zijn ingediend. Voor energie- en teelttechnisch onderzoek is die sluitingsdatum 15 januari. Het jaar 2012 is een overgangsjaar. Projecten worden met een bijdrage tot uiterlijk 31 december 2012 gehonoreerd.

Het nieuwe kernpakket van het PT per april 2012 omvat de thema’s voeding, groen en gezondheid, plantgezondheid en fytosanitaire zaken en als derde duurzame ketens (arbeid, energie, CO2 en biobased economy). Dat nieuwe PT maakt na april gebruik van een nieuw tendersysteem voor financiering van investeringsprogramma’s.

Of registreer je om te kunnen reageren.