Home

Nieuws 193 x bekeken

Overschot bollen LA lelies dreigt

Lisse – De oogst van LA lelies toont een overschot aan, waarop in de handel wordt gereageerd met een behoorlijke druk op de prijzen.

Inmiddels zijn de Longiflorums allemaal boven de grond en is deze oogst goed te noemen. Geen overschotten en handel op een prijsniveau als dat van de voorverkoop. Waarschijnlijk zal eind deze week een begin worden gemaakt met het rooien van de Oriental lelies. Uit een inspectie op een aantal leliepercelen in Limburg kan worden opgemaakt dat te verwachten oogst in dit leliesegment normaal zal worden. Met wel uitschieters naar omlaag, die zijn veroorzaakt door vorstschade in het voorjaar.

Over de brede linie dus een redelijk positief leliebeeld, maar dan wel met uitzondering van de LA’s waarvan een overschot aan de orde is. Aanvankelijk werd van dit artikel 150 hectare meer geplant en ging van het totale areaal ongeveer 70 procent in de voorverkoop van de hand. Maar nu er overschotten aan de orde zijn, blijken deze bollen moeilijk door de markt te worden opgenomen. Dat komt enerzijds door het kennelijk te grote aanbod en het gebrek aan vertrouwen in de markt en spelen ook de (lage) bloemenprijzen een rol.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.