Home

Nieuws 215 x bekeken

Overname aardwarmtebedrijf Koekoekspolder

Zwolle - De Rabobank en curator Marcel Teunis hebben met een koper een principe-overeenstemming bereikt over de overname van de activa van het failliete aardwarmtebedrijf Ambo valentes uit IJsselmuiden.

Dit bedrijf teelde tot halverwege dit seizoen op 5,5 hectare komkommers en vormde met twee andere glasgroentebedrijven een aardwarmtecluster. De koper wil dat cluster graag doorzetten, maar over de overname van aandelen moeten nog afspraken gemaakt worden, stelt curator Teunis. De Rabobank heeft de afgelopen maanden overleg gevoerd met potentiële kopers, maar daarbij zijn wat formaliteiten over het hoofd gezien. 'Die gaan we de komende dagen oplossen."

Hoe hoog het overnamebedrag is, kan de curator nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat de koper niet een van de bedrijven uit het aardwarmtecluster is. Uit het laatste faillissementsverslag blijkt dat Ambo Valentes de laatste drie jaar verlies leed. In 2009 was dat verlies een half miljoen euro; in 2008 werd ruim drie ton verlies geleden en ook in het hersteljaar 2010 kwam het bedrijf net niet uit de rode cijfers. Volgens de curator is dat deels het gevolg van hoge rentelasten na investeringen in wkk en aardwarmte.

De Rabobank heeft een vordering uitstaan voor 4 miljoen euro, blijkt uit het verslag. Begin 2010 verpande het bedrijf al de gelden uit verkoop van product aan de Rabobank.

Of registreer je om te kunnen reageren.