Home

Nieuws

Overname Provimi door Cargill goedgekeurd

Brussel – De Europese Commissie heeft de overname van de diervoederproducent Provimi door de Amerikaanse Cargill-groep goedgekeurd.

Het Nederlandse diervoerderbedrijf Provimi Groep is onderdeel van het investeringsfonds KoroFrance. Cargill had in augustus aangekondigd Provimi over te willen nemen, nadat eind juli Nutreco en DSM hadden bevestigd gezamenlijk een bod uit te brengen op Provimi. Het Amerikaanse bedrijf Cargill legde twee weken later een overnamebod op tafel van 1,5 miljard euro.

Cargill is een beursgenoteerd bedrijf en actief in de internationale productie en marketing van landbouwproducten en diensten. Cargill-bedrijven houden zich onder meer bezig met graan en grondstoffen, oliehoudende zaden, graanverwerking en raffinage, vleesverwerking en financiële diensten.

Of registreer je om te kunnen reageren.