Home

Nieuws

Opnieuw dioxineproblemen met bietenpulp

Magdeburg - Bij de Duitse suikerfabrikant Pfeifer & Langen doen zich opnieuw dioxineproblemen voor met bietenpulp.

Dit maal blijkt pulp uit de fabriek in Könnern in Saksen-Anhalt vervuild te zijn met dioxine. Vorige maand werd ook dioxineverontreiniging in bietenpulp uit de fabriek in Euskirchen in Noordijn-Westfalen vastgesteld. De autoriteiten hebben de verdere distributie van pulp uit Könnern voor inzet als veevoer stop laten zetten. De in omloop gekomen partij stamt uit de productie van begin en eind oktober en bevat de grenswaarde van 0,75 nanogram overschrijdende hoeveelheden dioxine per kilo droge massa. De afnemers zijn daarover inmiddels geïnformeerd. Van de 35.000 ton is volgens de eerste schatting zo’n 17.000 ton in de roulatie gekomen, ondermeer ook in de vorm van pellets.

De oorzaak van de verhoogde dioxinewaarden in Könnern is nog niet opgespoord. In Euskirchen is de kwestie wel opgelost. Daar ging het om een machinedefect.

Of registreer je om te kunnen reageren.