Home

Nieuws 232 x bekeken

Ook voedingsindustrie krijgt vereenvoudigde milieuregels

Den Haag – Ook bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie komen voortaan onder het zogenoemde Activiteitenbesluit te vallen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor een voorstel ingediend.

Het Activiteitenbesluit is een verzameling van milieuwetten voor bedrijven. De regelgeving wordt vereenvoudigd, waardoor veel bedrijven geen milieuvergunningplicht meer hebben.

Voor agrarische activiteiten is eind 2010 al een voorstel gedaan om ze onder het Activiteitenbesluit te laten vallen. De Raad van State buigt zich over dit voorstel en komt met een advies. Dit advies zal door het ministerie verwerkt worden, waarna de regels definitief zijn.

”Het vereenvoudigen van het milieuvergunningstelsel heeft sinds 2008 een administratieve lastenverlichting van 290 miljoen euro voor het bedrijfsleven opgeleverd. Deze succesformule moeten we dus voor meer bedrijfstakken doorvoeren”, aldus staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu.

Of registreer je om te kunnen reageren.