Home

Nieuws 650 x bekeken

Ook diep in de herfst bloeien narcissen

Lisse – De narcis wordt alom gezien als de bloem die het voorjaar aankondigt.

Maar er zijn ook narcissen die in de herfstmaanden bloeien, zij het dat die in het handelssortiment spaarzaam voorkomen. Voer dus voor de liefhebbers die wat dat betreft deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse hiervan het nodige kunnen zien. Cees Breed zette bijvoorbeeld een rijk bloeiende pot met de qua bloeiwijze op Narcissus bulbocodium lijkende N. cantabricus ‘Peppermint’ op tafel. Een narcis die oorspronkelijk uit Andalusië in Spanje komt, maar ook hier goed gedijt.

Ook Th. J. de Groot showt een narcis. De witte Narcissus papyraceus in dit geval. Een paperwhite type, met zes bloempjes op de steel en rijk geurend. Breed toont deze week naast de al eerder geshowde groene Lachenalia viridflora ook een korte, rode Lachenalia bulbifera, waarvan de pijpbloempjes iets langer zijn dan eerder genoemd soort. L. van Delft tenslotte toont de bijzondere bolvorm en bloeiwijze van Bowiea volubilis. Een forse bol waaruit en grasachtig gewas zich ontplooit met aan de top talrijke steriele bloempjes. Van deze plant/bol zijn twee soorten bekend en is afkomstig uit Zuid-Afrika.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.