Home

Nieuws

Onteigening dreigt voor 170 hectare Zeeuwse grond

Sluis – De provincie Zeeland mag landbouwgrond gaan onteigenen voor het plan Waterdunen in de gemeente Sluis. De provincie kan dat doen omdat de onteigening mogelijk is gemaakt door een koninklijk besluit.

De provincie moet eerst de juridische procedure afwachten, die nog bij de Raad van State loopt. Als de rechter het inrichtingsplan goedkeurt, kan worden onteigend. De verwachting is dat de Raad van State op korte termijn uitspraak zal doen.

De provincie Zeeland zegt dat onteigening niet de eerste voorkeur heeft. Een woordvoerder meldt dat de provincie eerst zal proberen er met de grondeigenaren in goed overleg uit te komen. Pas in het uiterste geval zal onteigening van stal worden gehaald.

Tegen het plan Waterdunen, waarvoor nog 170 hectare landbouwgrond moet worden verworven, is bezwaar gemaakt door ZLTO in West Zeeuws-Vlaanderen.

De provincie meldt dat voor het plan sinds 2004 anderhalve hectare grond is verworden en dat voor de rest van het plan onderhandelingen lopen. Omdat iedereen nu wacht op de uitspraak van de Raad van State, worden er geen koopovereenkomsten gesloten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.