Home

Nieuws 189 x bekeken

Onderzoek naar concurrentiekracht Nederlandse pluimveesector

Zoetermeer – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) moet zich donderdag uitspreken over een voorstel om 12.500 euro bij te dragen aan een onderzoek dat moet worden gedaan door het landbouweconomisch instituut LEI.

Het instituut zou de concurrentiekracht van de Nederlandse pluimveesectoren moeten onderzoeken. Het ministerie van ELI stelt 25.000 euro beschikbaar voor dit onderzoek, onder voorwaarde dat de pluimveesector via het PPE zelf ook met 25.000 euro over de brug komt.

Het LEI moet in beeld brengen hoe de pluimveeketens zich op korte en op langere termijn ontwikkelen om concurrerend te blijven. Voor de pluimveevleessector wil het instituut de Nederlandse positie vergelijken met Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen, Brazilië, Thailand en de Verenigde Staten.

Voor de eiersector vergelijkt het LEI de Nederlandse sector met die van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen de Verenigde Staten en Brazilië en/of Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.