Home

Nieuws 250 x bekeken 1 reactie

Onderzoek naar concurrentie in transportwereld

Den Haag - Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu willen een Europees onderzoek naar concurrentie in de transportsector door Oost-Europese chauffeurs.

Dat zegt Kamp in reactie op Kamervragen van CDA-kamerlid Eddy van Hijum. “Als blijkt dat er inderdaad problemen zijn, ben ik bereid extra maatregelen te nemen”, aldus Kamp. Volgens Van Hijum zijn met name kleine zelfstandige transportbedrijven de dupe van de concurrentie van goedkope chauffeurs uit Oost-Europa. Kamp zegt ook in gesprek te gaan met de transportsector over deze problematiek.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Zo er sprake is van valse concurentie, hebben we hier zelf door vrij verkeer van mensen en personeel opgeroepen. Hier zal door Nederland weinig aan te doen zijn,als Den Haag geen ruzie wil met Brussel of de Brusselde wetgeving met voeten gaat treden. Voor we de wetgeving op het vrije verkeer van goederen, mensen en diensten hadden ingevoerd, hadden de politicie zich moeten realiseren wat de gevolgen zouden kunnen zijn voor de werkgelegenheid in de landen met hoge lonen. Ze hebben in hun enthousiasme alleen maar de positievekan tgezien en worden nu geconfronteerd met één van de negatieve gevolgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.