Home

Nieuws

Omzetgroei voor Unilever

Rotterdam - Opkomende markten en de divisie persoonlijke verzorging hebben de omzet van was- en voedingsmiddelenconcern Unilever in het derde kwartaal flink gestuwd. Ook wist het bedrijf de prijzen te verhogen. Dat bleek donderdag bij de presentatie van een tussentijds handelsbericht van Unilever.

In de afgelopen drie maanden steeg de omzet met circa 5 procent tot 12,1 miljard euro. De omzet werd gestuwd door een toename van 7,8 procent van de onderliggende verkopen, een prijsgroei van 5,8 procent en een volumegroei van 1,9 procent. Er was sprake van een negatief wisselkoerseffect van 4,8 procent.

Topman Paul Polman liet weten dat Unilever voor heel 2011 verwacht dat de onderliggende brutowinstmarge gelijk zal blijven of iets zal dalen. Dat komt omdat Unilever de gevolgen van de stijging van grondstoffen beperkt wilde houden voor de klant en alleen de kosten heeft doorberekend, in plaats van de marges te handhaven, aldus Polman.


Of registreer je om te kunnen reageren.