Home

Nieuws 233 x bekeken

Omzet tuincentra in derde kwartaal sterk gedaald

Lisse – De omzet van de tuincentra in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar met 5,7 procent gedaald.

Dat blijkt uit het Marketingrapport Tuincentra. Het is de sterkste daling sinds jaren. Naast de sterke weer- en seizoenafhankelijkheid van de branche wordt ook een vertraagd effect door de kredietcrisis in de tuinbranche geconstateerd. De tuincentra zijn volgens de rapportage sterk intern gericht. Kostenbesparingen, bezuinigingen en interne efficiency hebben veelal de hoogste prioriteit. Ook verwacht men meer concurrentie uit andere branches en een toenemende prijsconcurrentie.

Tevens zal internet in toenemende mate een belangrijke rol gaan spelen bij het oriëntatie- en koopproces van de klant. Geconstateerd wordt ook dat zowel het aantal kopende klanten als het gemiddeld aankoopbedrag per klant. Om klanten te behouden focust 78 procent van de ondernemers zich op een optimale service richting klant en het aantrekken van nieuwe klanten.Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.