Home

Nieuws 226 x bekeken

Nwanze prijst Nederlandse ontwikkelingshulp

Den Haag – De keuze van Nederland om hun ontwikkelingshulp te richten op de agrarische sector en voedselzekerheid is goed. Dat vindt Kanayo Nwanze, president van Ifad, de VN-organisatie voor landbouwontwikkeling.

”We boeken veel vooruitgang. Niet alleen vanwege de bijdrage van de overheid, maar ook vanwege samenwerking met bedrijven”, aldus Nwanze. Hij was in Den Haag voor een gesprek met staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlandse Zaken). Nederland is belangrijke financier van Ifad.


Ifad richt zich vooral op de ontwikkeling van kleinschalige boeren, vaak boerinnen, om de productie te verbeteren en de afzet van deze producten te verbeteren. ”Deze boerinnen vormen de sleutel voor het oplossen van het wereldvoedselprobleem”, aldus Nwanze. Kleinschalige boeren voeden 2 miljard mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.