Home

Nieuws 237 x bekeken

Noteringen luxe rundvlees stijgen met 8 cent

Den Bosch – De noteringen voor luxe rundvlees van LTO, in de wandelgangen de ’stierenprijzen’, zijn in oktober met gemiddeld 8 cent per kilo gestegen. Deze verhoogde opbrengst kwam geheel voor rekening van de lager geklasseerde categorieën.

De meest luxe S- en E-categorieën bleven binnen een bandbreedte van 5 cent prijshoudend. In de klassen U was meer verandering ten opzichte van de septemberopbrengst, met een plus van 16 tot 22 cent per kilo.

U+ stieren brachten in oktober gemiddeld € 3,93 per kilo op. Uo deed € 3,84 en U- € 3,75. Ook ten opzichte van een jaar geleden zijn juist in de categorieën van E- tot en met U- de grootste prijsverbeteringen behaald. De klassen met hoofdzakelijk Belgisch Blauwe-stieren is zeer constant qua prijsvorming.

Nog steeds is er overigens een grote bandbreedte in de behaalde opbrengsten in de categorieën lager dan S. Deze variëren gemiddeld 35 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.