Home

Nieuws 384 x bekeken

Noorwegen mag meer kaas en vlees importeren uit EU

Oslo - Noorwegen breidt de importmogelijkheden voor landbouw- en voedingsproducten uit de EU met ingang van 2012 aanzienlijk uit.

De verlaging van de tolmuren is een uitvloeisel van een nieuw vrijhandelsakkoord met Brussel.

Onder meer de heffingsvrije importquota voor vlees en kaas worden flink groter. Het kaasvolume bijvoorbeeld wordt opgekrikt van 4.500 ton naar 7.200 ton. De quota worden per veiling volgende week en de week daarop verdeeld.

Het akkoord houdt verder in dat ook een reeks groente- en fruitsoorten en onder andere suiker en spijsoliën tolvrij op de Noorse markt kunnen worden gebracht. Daarnaast wordt voor een aanzienlijk aantal producten de tolheffing verlaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.