Home

Nieuws

Noodfonds Ehec krijgt 45 miljoen erbij

Den Haag – Het Europees Parlement (EP) stemt donderdag in met een voorstel om volgend jaar 45 miljoen euro ter beschikking te stellen aan door Ehec gedupeerde telers.

Het geld komt bovenop het reguliere budget van 150 miljoen voor producentenorganisaties. Aanvankelijk was de inzet van het EP een verhoging van 250 miljoen. Dat bleek in de onderhandelingen met de lidstaten over het totale budget niet haalbaar.

Volgens CDA’er Esther de Lange heeft het parlement er het maximale uitgesleept. Nederland kan op zo’n 5 miljoen rekenen.

LTO Glaskracht noemt de extra bijdrage een erkenning dat de gevolgen van deze crisis voor de glastuinbouw nog niet over zijn. ”Maar gezien de totale schade is het een druppel op de gloeiende plaat”, aldus Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten. Het aantal bedrijven dat mede als gevolg van de Ehec-crisis moet stoppen, loopt nog steeds op, concludeert LTO.

Of registreer je om te kunnen reageren.