Home

Nieuws

Noble Group ziet winst agrarische divisie scherp dalen

Hongkong – De Noble Group heeft in het derde kwartaal met de handel in agrarische grondstoffen 63,5 miljoen dollar (46,4 miljoen euro) verdiend. Dat is 70 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg 59 procent tot 5,7 miljard dollar (4,2 miljard euro).

Het bedrijf uit Hongkong stelt dat marges onder druk kwamen door lage opbrengsten van suikerrietplantages in Brazilië en mindere resultaten in de katoenindustrie.

Concurrent Cargill maakte enkele weken geleden een winstdaling van 66 procent. Het eveneens Amerikaanse Bunge geldt ook als belangrijke concurrent, en zag de winst in het afgelopen kwartaal met 33 procent dalen. De Aziatische concurrent Wilmar International zag de winst met 24 procent dalen.

Bestuursvoorzitter Ricardo Leiman heeft zijn ontslag ingediend en wordt vervangen door Richard Elman, die het bedrijf in 1986 begon. Elman zegt in een verklaring dat de weg naar de beursgang in Singapore uitstekend verloopt. De beursgang van de agrarische activiteiten moet zeker 700 miljoen dollar (511 miljoen euro) opleveren

In het hele jaar tot en met september is de winst ten opzichte van vorig jaar gedaald met 9 procent tot 362,6 miljoen dollar (265 miljoen euro). De omzet ligt 60 procent hoger dan een jaar geleden, en komt uit op 14,2 miljard dollar (10,4 miljard euro). In totaal zette Noble Group dit jaar 31,4 miljoen ton agrarische grondstoffen af.

Het is voor het eerst in tien jaar dat Noble Group als geheel een verlies boekt. Het concern is onder meer in handen van staatsfondsen in China en Zuid-Korea.

Of registreer je om te kunnen reageren.