Home

Nieuws

Nieuwe uitbraken Afrikaanse Varkenspest in Rusland

Moskou - Er zijn drie nieuwe uitbraken van Afrikaanse Varkenspest (AVP) gemeld in Rusland.

De meldingen komen uit de provincies Voronezj, Koersk en Rostov. Dit meldt de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor. De uitbraak in Voronezj is de eerst in dit gebied en laat opnieuw zien dat de AVP steeds verder oprukt in Rusland. De ziekte werd ontdekt bij een varken op een boerderij met 700 varkens in het dorpje Ternovoje, dicht bij de grens met Belgorod Oblast. Ook hier is swill afkomstig van een nabijgelegen legerbasis vermoedelijk weer de bron van de besmetting. In Koersk is de ziekte vastgesteld bij een varkenskadaver op een illegale stort en in de zuidelijke provincie Rostov is AVP geconstateerd op een bedrijf met 7.000 varkens in het dorp Soechodolsk, in het rayon van Azov.

Door de diverse uitbraken van AVP in vooral Zuid-Rusland is de varkensstapel daar inmiddels behoorlijk gekrompen. In de provincie Stavropol bijvoorbeeld zijn er dit jaar al zo’n 8 procent minder varkens dan vorig jaar, zo melden de plaatselijk autoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.