Home

Nieuws

Nieuwe slachterij Emslandgeflügel werft leveranciers bij Denen

Wietze - Het nieuwe grote kuikenslachterijbedrijf van Emslandgeflügel/Rothkötter in het Nedersaksische Wietze bij Celle heeft een tekort aan leveranciers in de omgeving en moet daarom onder meer uitwijken naar leveranciers in Denemarken.

Dat blijkt uit antwoorden van de deelstaatminister van economische zaken Jörg Bode op vragen van Bündnis90/die Grünen in de landdag. Volgens Bode leveren de Deense kuikenmesters, geworven onder het bestand van Rose Poultry, echter minder dan 1 procent van het volume. De 'groene' boerenorganisatie Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) betwijfelt dat sterk. Volgens de AbL gaat het om 40 Deense leveranciers die samen rond de 40 procent van de hakencapaciteit vullen.

De slachterij in Wietze is een maatschappelijk omstreden zaak. Ook de AbL heeft zich tegen de komst van het bedrijf verzet. De vrees is dat er een nieuw intensief gebied ontstaat in het oosten van Nedersaksen.

Of registreer je om te kunnen reageren.