Home

Nieuws

Netbeheerder wapent zich tegen stroomstoring

Arnhem – Om in de toekomst stroomstoringen in gevoelige gebieden te ondervangen, onderzoekt netbeheerder Tennet de inzet van mobiele noodaggregaten en het lokaal opwekken van stroom door bedrijven in geval van calamiteiten.

Dat meldt de netbeheerder. In Nederland zit circa 29 procent van de huishoudens achter een uitloper, gebieden die afhankelijk zijn van één hoogspanningsverbinding. Dat percentage wordt de komende jaren teruggebracht tot 19 procent. TenneT investeert daarvoor 127 miljoen euro. De inzet van noodstations en zogeheten WKK-installaties (warmtekrachtkoppeling) bieden voor de overgebleven regio’s mogelijk meer garanties.

De Bommelerwaard nabij Tiel is één van de regio’s die achter een dergelijke uitloper zit. Vorige maand was daar voor de derde keer in relatief korte tijd de spanning van de netten. TenneT kon nog niet zeggen op welke termijn lokale WKK-installaties of mobiele noodaggregaten kunnen worden ingezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.