Home

Nieuws

Nederlandse boerinnen maken kans op Europese prijs

Brussel – Zorgboerin Anita Coolen uit het Limburgse dorp Kelpen-Oler en de Woudenbergse Clara van Ravenhorst zijn genomineerd voor de innovatieprijs voor vrouwelijke agrariërs van Copa-Cogeca, de overkoepelende Europese land- en tuinbouworganisatie.

Anita Coolen runt zorgboerderij De Port, terwijl haar man Frank zich bezighoudt met het melkveebedrijf. Er komen voornamelijk hulpbehoevende en dementerende mensen uit de regio naar de zorgboerderij.

Clara van Ravenhorst heeft samen met haar echtgenoot een melkveebedrijf en is in 2002 gestart met een aantal multifunctionele activiteiten. De meest innovatieve activiteiten, waardoor ze voor de innovatieprijs in aanmerking komt, zijn Koekerellen, de theeschenkerij en uniek vergaderen.

De drie andere genomineerde vrouwen komen uit Italië, Ierland en Polen. De prijs wordt donderdag in Brussel uitgereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.