Home

Nieuws

Nederlandse boerinnen in race om Europese innovatieprijs

Doetinchem - De Nederlandse boerinnen Anita Coolen-Jansen en Clara van Ravenhorst dingen mee naar de Europese innovatieprijs voor boerinnen. De prijs, waarvoor vijf Europese boerinnen zijn genomineerd, wordt donderdag uitgereikt.

De twee vrouwen zijn door LTO Nederland aangedragen bij de Europese organisatie van de prijs.

Clara van Ravenhorst is tuwende kracht achter de Boerenstee in Woudenberg. De boerin heeft naast het melkveebedrijf een tak met verblijfsrecreatie opgezet die in de loop van de jaren is uitgebreid met een accommodatie voor vergaderen en een theeschenkerij.

Van Ravenhorst werkt onder andere samen met een kok, die meewerkt aan het koekerellen-project op de Boerenstee. Bij het koekerellen koken gasten met behulp van streekproducten, terwijl tegelijk het verhaal van de boerderij erbij wordt verteld.

Anita Coolen-Jansen heeft een zorgboerderij opgezet in het Limburgse Kelpen-Oler. Coolen heeft in 2004 een zorgtak opgezet op het melkveebedrijf. Samen met een aantal vast medewerkers een een grote groep vrijwilligers heeft zij de zorg over ongeveerdertig zorgbehoeftige ouderen.

De Europese innovatieprijs wordt uitgereikt door Europees Landbouwcommissaris Dacian Ciolos.

Of registreer je om te kunnen reageren.