Home

Nieuws

Nederlanders dingen naar prijs beste Europarlementariër

Brussel – Vijf Nederlanders zijn genomineerd voor de verkiezing van Europarlementariër van het jaar.

De nominaties zijn verdeeld over zeventien categorieën. Het gaat om Gerben Jan Gerbrandy (D66, milieu), Lambert van Nistelrooij (CDA, regionale ontwikkeling), Judith Merkies (PvdA, onderzoek en innovatie), Peter van Dalen (CU, transport) en Thijs Berman (PvdA, ontwikkeling).

Op de shortlist voor de categorie Landbouw staan geen Nederlanders. Wel genomineerd zijn Paolo De Castro (Italië), Mairead McGuinness (Ierland) en Marc Tarabella (België). De Castro is voorzitter van de landbouwcommissie in het Europees Parlement.

De lijst is samengesteld door The Parliament Magazine op basis van enquêtes onder bedrijfsleven en belangenorganisaties. Het zijn de Europarlementariërs zelf die mogen stemmen. Dat kan nog tot 11 november. De winnaars worden op 29 november bekendgemaakt.

De verkiezing wordt voor de zevende keer gehouden. In 2008 won de Nederlander Toine Manders (VVD) in de categorie Internationale Markt. Een jaar later was Sophie in ’t Veld (D66) aan de beurt bij Justitie. Vorig jaar was er geen Nederlandse winnaar.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.