Home

Nieuws

Nederland na Italië grootste bio-exporteur op Deense markt

Kopenhagen – Nederland is na Italië de grootste exporteur van biologische voedingsproducten op de Deense markt.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van Danmarks Statistik. De Nederlandse bio-exportomzet bedroeg vorig jaar tegen de 34 miljoen euro. Dat was 3 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar 2009. Italië exporteerde vorig jaar ter waarde van 45 miljoen euro.

Nederland importeerde voor krap 9 miljoen euro uit Denemarken en staat daarmee te boek als op drie na grootste afnemer van Deense biowaren. Biologische groente en fruit staat aan de top van de lijst van meest geïmporteerde producten. In totaal importeerden de Denen vorig jaar daarvan vorig jaar voor 62,6 miljoen euro tegen 57 miljoen euro in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.