Home

Nieuws 335 x bekeken

Narcissen voor Alzheimer

Nijmegen – In de tuin van verzorgingshuis Kalorama in Beek Ubbergen zijn dinsdag 5.000 narcissen 'Dutch Master' geplant in de vorm van een knoop.

De knoop wordt veel gebruikt als geheugensteun voor Alzheimerpatiënten en het nu geplante exemplaar zal volgend jaar april in volle bloei staan. Met deze actie vraagt het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) aandacht voor het plantmoment van bloembollen. Het is tevens de laatste officiële plantactie van het bloembollen promotie instituut dat per 31 december wordt opgeheven.

Naast een uitbundige bloei heeft de narcis ook andere eigenschappen. De bloembol bevat namelijk de stof Galantamine. Een ingrediënt dat wordt verwerkt in de medicijnen die bij Alzheimerpatiënten de symptomen van de ziekte kan verzachten. Voor de productie van dit medicijn zijn inmiddels alleen al in Nederland meer dan 100 hectare met narcissen geplant.Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.