Home

Nieuws 161 x bekeken 2 reacties

NVV teleurgesteld over ideeën Bleker

Odiliapeel – De NVV is teleurgesteld in de visie van staatssecretaris Henk Bleker op de ontwikkeling van de intensieve veehouderij. Dat stelt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg.

”Wij hadden gehoopt op iets tastbaars, vooral ook op het gebied van het verdienmodel. De huidige situatie is toch dat juist alle duurzaamheidseisen die extra investeringen vergen de schaalvergroting aanjagen.”

Volgens Zwanenburg is er nog steeds geen sprake van een model waarbij de meerkosten van de producenten meteen worden doorvertaald in extra opbrengsten. Bleker laat alles over aan de marktpartijen. Op het punt van de bedrijfsgrootte en de ruimtelijke ordening laat hij het initiatief aan de lagere overheden.

Zwanenburg is ook teleurgesteld dat Bleker niet duidelijker is met het stellen van randvoorwaarden aan de veehouderij. Er is nog steeds geen stip aan de horizon.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    De varkensboeren krijgen twee keuzes ben k bang en wel 1. hopen dat de kosten doorberekend kunnen worden met behulp van de consument die diervriendelijk vlees waardeert (via de prijs) 2. de varkensboer zal de keus moeten maken tussen stoppen of verkassen naar een land waar de kosten lager liggen.
    Mijn duistere vermoeden gaat uit naar twee, omdat dit senario de wens van de dieren activisten, milieu beschermers en daarmee van de zich progressief noemende politiek is. Wees eerlijk geen politicus wenst voor behoudend of milieu vervuiler door te gaan.

  • no-profile-image

    Ben ook teleurgesteld in wyno ; de varkenshouders moeten mest gaan verwerken om melkveestapel te laten groeien.En commisie van doren moeten we niets positiefs van verwachten

Of registreer je om te kunnen reageren.