Home

Nieuws 261 x bekeken

Mist hindert containeroverslag

Den Haag - De transportsector rijdt en vaart gewoon door ondanks de mist. De containeroverslag in de zeehavens ondervindt wel hinder van de weersomstandigheden, zei een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN) maandag.

De afhandeling van zeecontainers in Rotterdam en ook in Antwerpen loopt door het slechte zicht ernstige vertraging op. ,,Enkele tientallen trucs staan daardoor vast omdat ze de containers niet kunnen afleveren of ophalen'', aldus de woordvoerder.

Het vrachtverkeer op de weg heeft evenwel geen ernstige last van de mist. Dat wordt anders als het glad wordt. "Gladheid is een zwaardere factor.''

Volgens een woordvoerster van supermarktkoepel Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) verliep de bevoorrading van de winkels maandagochtend normaal. ,,Vrachtwagenchauffeurs zijn wel wat gewend. Ze gaan bovendien 's ochtends vrij vroeg op pad, nog voordat het woon-werkverkeer op gang komt''.

Voor binnenvaartschippers is het extra oppassen geblazen, maar met behulp van radar en gps kan gewoon worden doorgevaren, zei een woordvoerder van Bureau Voorlichting Binnenvaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.