Home

Nieuws 211 x bekeken

Ministeries met LTO in gesprek over asbest

Den Haag – Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu gaat met het ministerie van landbouw en LTO Nederland in gesprek over mogelijkheden om de verwijdering van asbest op daken van boerderijen te stimuleren.

Dat zegt Atsma tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van IenM, na vragen van CDA-kamerlid Marieke van der Werf.

Atsma zegt dat er in het huidige beleid al mogelijkheden zijn voor fiscale voordelen bij het vervangen van asbestplaten door zonnepanelen via de Energie Investerings Aftrek-regeling en dat er een stimuleringsregeling is voor asbestverwijdering. “Omdat het wenselijk is dat de asbestplaten binnen een generatie, dus binnen ongeveer 25 jaar verwijderd worden, wil ik met LTO en ELI in gesprek over mogelijke andere stimuleringsregelingen om de asbestplaten versneld te verwijderen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.