Home

Nieuws

Minder uitval en hoger speengewicht met kunstmelk

Rotterdam – Het verstrekken van kunstmelk aan biggen kan resulteren in tot 5 procent lagere biggenuitval.

Dit blijkt uit praktijkproeven die Provimi heeft gedaan met de kunstmelk RescueMilk. Uit deze proeven bleek ook dat de biggen 0,5 kilogram zwaarder zijn bij spenen. Volgens Provimi kan deze kunstmelk – die verstrekt wordt met een automatisch systeem – het aantal overtallige en achterblijvende biggen een extra steuntje in de rug geven.

Ook blijkt de opname van droogvoer voor het spenen bevorderd te worden, waardoor de biggen minder last van een speendip hebben. Provimi verwacht dat het verstrekken van kunstmelk aan biggen over enkele jaren ’standaard’ is en dat ieder kraamhok uitgerust zal zijn met een automatisch systeem om de kunstmelk te verstrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.