Home

Nieuws

Minder residuen van bestrijdingsmiddelen in voedsel

Brussel – Er worden steeds minder residuen van bestrijdingmiddelen in voedingsmiddelen aangetroffen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese Voedselveiligheidsauthoriteit (EFSA).

In het rapport over 2009 blijkt dat 97,4 procent van de geteste voedingsmiddelen voldoet aan de eisen wat betreft maximale hoeveelheid residuen van bestrijdingsmiddelen. In 2008 was dit 96,4 procent. Volgens de EFSA heeft de vermindering van residuen te maken met de strengere controles en het strengere gebruik van bestrijdingsmiddelen in Europa.

In 2009 werden in de Europese Unie, Noorwegen en IJsland 68.000 voedingsmonsters onderzocht op de aanwezigheid van 834 verschillende bestrijdingsmiddelen. Het verschillende aantal voedingsmiddelen dat in 2009 is getest is 300, dat is 100 meer dan in 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.